Oběd s pastýři

        Bez nadsázky se dá říct, že se jedná o kulinářský zážitek umocněný autentičností prostředí v němž oběd probíhá. Agriturismo zasazené do lůna rozeklaných hor Jižní Sardinie je současně producentem podstatné části ingrediencí (a veškerého masa), ze kterých jsou typické sardské pokrmy oběda připravovány. AgrIturismo je chovatelem početného stáda koz a sardských prasat, které se chovají na volno.

            Oběd sestává z tradičních předkrmů. Dále je servírován první chod - dva druhy domácích těstovin. Podle ročního období jsou následně jako druhý chod připravovány různé druhy mas - vepřové, z divočáka či kozí. Vzhledem k tomu, že sardské gastronomické tradice jsou spojeny s agro-pasteveckou kulturou, přikládají Sardové ve své kuchyni velký význam právě již zmiňovanému  masu. Nejtradičnějším  pokrmem  je maso pečené na ohni. Aby se dosáhlo delikátní chuti pečeně, musí se dbát na každý detail tradiční přípravy. Podle druhů masa se dodržují různé způsoby přípravy. Porceddu (selátko), které nesmí u tradičního oběda nikdy chybět a je tím nejtradičnějším sardským pokrmem, je připraveno na rožni na myrtovém dřevě. Jedná se o nejtradičnější sardský pokrm, který je samozřejmě součástí oběda s pastýři. Pečeně se podává na dřevěných nebo korkových talířích, aby se zachovala její chuť, a je zdobena myrtovými větvičkami.

            Součástí oběda je samozřejmě také dezert, káva, voda a víno. Ochutnáte také agriturismem vyrobený typicky sardský bylinný likér - mirto.

Minimální počet účastníků: 6 osob

Doprava se v případě počtu 4 - 6 osob uskuteční vozem VOLVO SUV XC90, v případě většího počtu osob minibusem či dalšími vozy SUV či terenními.

Den konání výletu: SOBOTA

Cena: na vyžádání

 

KONTAKT

  Pavlína Šišková
  cell. +39 333 396 27 29 - Italia
  tel. +420 737 35 41 41 - Česká Republika
  e-mail: pavlina.siskova@seznam.cz

 

 

Fotogalerie: Oběd s pastýři